Kaikki joukolla journalisteiksi!

YouNews on ns. wikipedia-periaatteella toimiva  uutissisällöntuotantopalvelu. Se perustuu siihen ajatukseen, että uutinen on oikeimmillaan ja luotettavimmillaan silloin, kun se on validoitu lukijoiden toimesta – mitä suurempi määrä jutulla on ”toimittajia”, sitä lähemmäs objektiivisuutta se pääsee. YouNews siis joukkoistaa sekä uutistuotannon että vahvistamisprosessit.

YouNews on media-alusta, joka tarjoaa valmiita, joko käyttäjien tai toimituskunnan sinne alustamia uutisjuttuja kenen tahansa päivitettäväksi. Myös kokonaan uusia juttuaihioita voi kuka tahansa alustaa järjestelmään. Käytännössä tässä haetaan kuitenkin kompromissia siten, että uutismedian toimitus pääsee moderoimaan joukkoistetun sisällöntuotannon tuotoksia.

YouNews-palvelun voi integroida lähes mihin tahansa mediakanavaan tietyin reunaehdoin. Palvelu ikään kuin yhdistää varsinaisen uutisen sekä valistuneet kommentit. Tämä on valtava mahdollisuus, sillä usein uutisen kommenttiraidoista voi löytää paljon kattavampaa asiantuntemusta uutisen aiheesta. Tämä onkin loogista, sillä periaatteessa lukijakunta on rajaton ja sieltä löytyy – teoriassa – takuulla parempaa asiantuntemusta kuin toimituskunnasta.

Näkökulmien määrä ja moninaisuus tiivistävät uutisesta oleellisimman – ei ainoastaan jonkun tietyn median toimituskunnan näkemystä asioista. YouNews tekee uutistuotannosta universaalia.

Palvelu määrittelee kriteerit uutisen luotettavuudelle. Se vaatii riittävän määrän sovelluksen tekoälyn mukaan arvioituja, päteviksi todennettuja muokkauksia ja muokkaajia. Jokainen uutinen pisteytetään ja algoritmi laskee niille näyttökertoja niiden saamien kommenttien, tykkäysten ja arvosanojen perusteella.

YouNews-palvelussa on sisäänrakennettuna myös uutisen arvosteluperiaate – mitä pisteytetympi ja arvotetumpi uutinen on, sitä keskeisemmän roolin se saa uutispalvelussa. Sovelluksen analytiikkatyökalu oppii käyttäjiltä, sen algoritmit aistivat muutokset ja arvottavat trendaavat uutisaiheet. Myös mainostaminen kohdennetaan analytiikan mukaan.

Kiteytettynä: kuka tahansa voi tuottaa sisältöä, paras sisältö palkitaan ja palvelu pitää huolen sisällön luotettavuudesta.

Lue lisää kirjoituksiamme.