Olisiko jollain adapteria?

Adapteri

Katsotaas löydänkö tähän oikean adapterin… Ja sitten alkaa säätö, palaveriaikaa kuluu tuttuun säätämiseen ja rahaa palaa, kun omat työntekijät ja konsultit istuvat tumput suorana seuraamassa adapterinäytöstä, kun kannettavaa tms. yritetään kytkeä videotykkiin tai näyttöön.

Onko tuttu tilanne?

Hyvää bisnestä adapterien valmistajille ja niiden myyjille, surkeaa niiden käyttäjille. Lähettäisin mielelläni laitevalmistajille laskun menetetystä ajasta. Surkeutta lisää tieto, että kaikki olisi vältettävissä laitevalmistajien yhteisellä standardilla, jota tuskin koskaan tulemme näkemään. Sitä odotellessa uudelle palvelulle olisi käyttöä.

Kuvitelkaa pieni mukana kulkeva, taskuun mahtuva laite, jossa on kaikki yleisimmät liittimet, jolla laitteen saa liitettyä videotykkiin, näyttöön ja tarvittaessa kaiuttimiin. Lisäksi laitteessa on kaikki yleisimmät langattomat yhteydet, kuten wifi, bluetooth ja mobiilidata. Tietenkin SIM-kortti sisällä. Laite, jossa on kaikki esittämiseen tarvittavat liittimet ja langattomat yhteydet sekä toimii sekä ulkoisella virralla että akulla.

Lisäksi laite on yhdistetty palveluun pilvessä, jossa on käyttäjän kaikki esitykset, esitettävät mediatiedostot ja mitä nyt käyttäjä ikinä haluaakaan esitellä palvelun kautta paikallisesti. Palvelu synkronoi materiaalin laitteeseen, jolloin laite kykenee esittämään materiaalia myös offline tilassa. Esitystä hallinnoidaan ja ohjataan millä tahansa laitteella, myös kännykällä. Kännykkä voi jutella laitteen kanssa wifin tai bluetoothin kautta.

Homma toimii simppelisti. Käyttäjä lataa palveluun esityksen milloin haluaa. Palvelu synkronoi esityksen pilvestä laitteeseen tai laite käyttää sitä suoraan pilvestä. Käyttäjä kytkee laitteen videotykkiin tai näyttöön. Hän avaa kännykästä sovelluksen, valitsee haluamansa esityksen ja homma rokkaa. Ei säätöä, ei odottelua, ei edes tietokonetta, ellei käyttäjä halua.

Palvelu sopisi erinomaisesti liikkuvaa työtä tekeville, kuten myyjät ja konsultit. Uuden palvelun markkinointi ja viestintä olisi melko helppoa, kiitos toimimattoman nykykäytännön.

Kuka tekisi?

Olen mielelläni ensimmäinen asiakas.

#kasvattamo #vuokrajohtaja #digijohtaja #muutos #kokeilukulttuuri #innovaatio #idea #markkinointi #viestintä #adapteri #liikettäideoihin #ideatliikkeelle

Lue lisää kirjoituksiamme.