Onko kotonasi tehdas?

Tölkinavaajan kahva meni palasiksi kesken avaamisen. Tunnustan päästäneeni muutaman kirosanan.

En malta odottaa sitä aikaa, kun jokaisessa talossa on oma tehdas.

Huone, jossa valmistuu kaikki mitä tarvitset. Siellä majaileva robotti valmistaa kaiken juuri sellaisena kuin haluat, silloin kuin haluat.

Kun ostat tuotteen, et enää saa valmista tuotetta hienossa paketissa kotiovellesi. Näet mainoksen netissä, tai haet tuotteen verkkokaupasta, klikkaat linkkiä. Ostat oikeuden valmistaa tuotteen. Piirustukset, kokoamisohjeet, osat ja raaka-aineet toimitetaan suoraan tuotantolaitoksista kotitehtaallesi, jossa robottisi valmistaa tuotteen.

Varasto ei tuota enää mitään lisäarvoa tuotantoprosessissa. Raaka-aineet liikkuvat prosessissa taukoamatta kysynnän mukaan. Tulevat sukupolvet eivät enää tiedä mikä on varasto. Uusi fyysisiä tuotteita valmistava liiketoiminta on helpompi aloittaa kuin koskaan aiemmin. Suunnittelet tuotteet, ilman tarvetta valmistaa niitä. Markkinointi, viestintä, kyky tuottaa toimiva mainos ja näyttää se oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, oikealle kohderyhmälle ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Kun tölkinavaajan kahva hajoaa, se joka tietää sen ensimmäisenä ja tarjoaa siihen tuotteen heti, voittaa pelin.

Käyttämättömiä tavaroita ei enää kannata säilyttää.

Ne on tehokkaampaa kierrättää raaka-aineiksi. Mikäli tavaralle tulee jälleen tarve, sen voi koska tahansa valmistaa uudelleen – kotitehtaassa.

Totta vuonna 2100? Väärin. Muutos tapahtuu jo nyt ja vauhdilla. Esimerkiksi 3D tulostaminen toimii parhaimmillaan jo nyt lähes kuvatun mukaisesti. Lähtölaukaus tuotannon siirtämiseksi takaisin lähemmäksi ostovoimaista kuluttajaa on jo ammuttu robotiikan myötä. Aloilla joissa robotteja hyödynnetään, työvoiman hinta ei ole enää yhtä merkittävä tekijä kuin ennen.

Suunta on selvä, missä kohti arvoketjua sinun yrityksesi kannattaisi olla?

ps. kolmen kilon suolakurkkupurkki aukesi, kun korvasin kahvan kiintoavaimella.

.

.

.

#kasvattamo #liikettäideoihin #ideatliikkeelle #markkinointi #viestintä #innovaatio #idea #kasvu #yritysmuotoilu #palvelumuotoilu #robotti #tehdas #mainos

Lue lisää kirjoituksiamme.