Pankkivapaa verkkolasku

Lasku

Verkkolaskusopimus samalla sähkösopimusta tehdessä, maksaa voit aina minkä pankin tililtä tahansa tai vaikkapa haluamallasi luottokortilta. Eikä palvelu ole edes utopiaa, kuka tahansa voi tehdä tuollaisen palvelun vaikka heti.

Nykyinen pankkien tarjoama verkkolasku on loistava verrattuna paperiseen laskuun ja melko hyvä verrattuna moniin muihin sähköisiin laskuihin, kuten esimerkiksi pdf-liitteeseen sähköpostissa. Siinäkin on kuitenkin sekä laskuttavan yrityksen että käyttäjän kannalta puutteensa, eikä käyttökokemus ole niin hyvä kuin se voisi olla.

Laskutonta maailmaa odotellessa, kuluttajan kannalta parempi vaihtoehto olisi palvelu, johon hän saa kaikki laskut ja voi jokaisen laskun osalta päättää viimeistään maksuhetkellä millä maksuvälineellä tai mistä maksulaitoksesta ja tililtä hän laskun maksaa. Verkkolaskusopimuksen hän voisi tehdä joko laskutuspalvelussa tai suoraan laskuttavan yrityksen palvelussa vaikkapa samalla kun hän tekee jonkin palvelusopimuksen, kuten sähkösopimuksen. Yksinkertaisimmillaan palvelu- ja laskutussopimuksen tekemiseen riittää pelkkä klikattava mainos, puhelinnumero ja sähköinen allekirjoitus.

Jokaisen laskun tai laskuttajan laskuihin voi luoda maksusääntöjä, automaattista käsittelyä, ilmoituksia tai raportointia. Palvelu tai sen lisätoiminnallisuudet voivat olla maksuttomia, maksullisia tai mainosrahoitteisia riippuen millaisen liikeoimintamallin palveluntarjoaja haluaa luoda.

Palvelussa olisi hyvät rajapinnat tukemaan kaikkia yleisimpiä laskutusstandardeja sekä uuden sukupolven rajapinta, joka huomioi käyttäjän ja laskuttajan tarpeet paremmin kuin nykyisen standardit ja luo erityisesti laskuttajille paremmat mahdollisuudet markkinointiin ja lisämyyntiin sekä laskutuspalvelulle mahdollisuuden palvella paremmin ja monipuolisemmin laskun saajia. Viestintä laskuttajan ja asiakkaan välilläkin paranee.

Erilaisilla lisäpalveluilla voidaan laskuttamisen kustannuksia siirtää enemmän saajalle osana lisäpalveluja, jolloin parhaimmassa tapauksessa laskutuskaan ei olisi enää kuluerä laskuttajalle vaan liikevaihtoa lisäävää ja kannattavaa toimintaa.

Suomessa tälle kaikelle on valmis infrastruktuuri ja lainsäädäntökin tukee sitä loistavasti. PSD2 mahdollistaa laskujen maksamisen suoraan pankkitililtä ilman asiointia pankin kanssa, yritykset ovat jo valmiiksi pitkällä verkkolaskutuksessa, asiakkaat voidaan tunnistaa vahvasti ei pelkästään pankkien palveluilla vaan myös operaattorien toimesta ja kaikki tunnistusvälineet on saatavissa yhdellä sopimuksella, kuluttajat ovat tottuneet käyttämään digitaalisia palveluja sekä kaikkia palvelussa käytettäviä teknologioita.

Nenän edessäsi on täysi tarjotin, sen kuin alat hommiin ja rakentamaan killeri laskutuspalvelua.

Jos kiinnostuit, autan mielelläni rakentamisessa.

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää aiheesta

#kasvattamo #vuokrajohtaja #digijohtaja #muutos #kokeilukulttuuri #innovaatio #idea #markkinointi #viestintä #maksaminen #verkkolasku #liikettäideoihin #ideatliikkeelle

Lue lisää kirjoituksiamme.