Verkkolasku poistuu markkinoilta!

Paperi

Elämä ilman laskuja olisi melko mukavaa, eikö? Se aika on väistämättä tulossa. Valitettavasti joudut edelleen maksamaan tavaroista ja palveluista, mutta laskua et enää tulevaisuudessa saa.

Lasku on maksutapana täysin turha. Tulevaisuudessa kaikki rahaliikenne tapahtuu kulutushetkellä reaaliajassa maksajalta saajalle. Mahdollista luottoa käytetään sovittujen asiakaskohtaisten limiittien puitteissa tarpeen mukaan tapahtumakohtaisesti – ideana ja tuotteena vanha, mutta täysin alihyödynnetty ominaisuus.

Teimme Kasvattamossa pienen ajatusleikin siitä miten maksaminen toimii tulevaisuudessa – case sähkön myynti. Sähköä mitataan jo nyt reaaliajassa, mutta maksaminen tapahtuu kuukausittain tai harvemmin menneen kulutuksen mukaan, tai arviolaskujen ja kulutuksen yhdistelmänä.

Tulevaisuudessa sähkö maksetaan kulutuksen mukaan suoraan asiakkaalta sitä mukaa kuin asiakas käyttää sähköä. Maksamisen syklin määrittelee tehokkuus, eli se mikä on koko prosessin kannalta optimaalinen maksutiheys. Teoriassa sykli voisi olla yhtä lyhyt kuin yhden transaktion läpimenoaika, eli tänään käytännössä joitakin millisekunteja.

Samaa periaatetta käytetään tulevaisuudessa kaikkeen maksamiseen. Maksat sitä mukaa kuin käytät. Liikkuminen, ravinto, oppiminen, vesi, jätehuolto, vapaa-aika, harrastukset, markkinointi, mainonta, viestintä ja niin edelleen. Vastaavasti tulot toimivat samalla tavalla. Saat palkkaa sitä mukaa kun teet työtä. Ei ole enää palkkapäiviä.

Olemme jo matkalla kohti onlinetaloutta.

Mitä ajatuksia se sinussa herättää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää aiheesta.

#kasvattamo #vuokrajohtaja #digijohtaja #muutos #kokeilukulttuuri #innovaatio #idea #markkinointi #viestintä #maksaminen #verkkolasku #liikettäideoihin #ideatliikkeelle

Lue lisää kirjoituksiamme.