Yrityksesi kasvaa kuuntelemalla.

#kasvattamo #ideatliikkuu #liikettäideoihin #viestintä #mainos #markkinointi #konsultointi

Johtaja veti kärryjä, joissa oli neliön malliset renkaat – Miksi hän ei kuunnellut neuvoja vaihtaa pyöreisiin renkaisiin?

Työyhteisö on mielenkiintoinen ympäristö. Sinulle maksetaan palkkaa siitä, että käytät osaamistasi yrityksen hyväksi. Jotta olisit yritykselle hyödyksi myös tulevaisuudessa, pitää sinun kehittää itseäsi jatkuvasti.

Turvataksesi arvosi työmarkkinoilla, sinun kannattaa opetella tänään niitä asioita, joita yritys tarvitsee huomenna.

Koska kukaan ei ole seppä syntyessään ja oppiminen on aina nopeampaa mitä monipuolisemmin opettelet uusia asioita, kannattaa sinun opetella uusia asioita myös muilta. Kysymällä, keskustelemalla, lukemalla, matkimalla ja kaikilla niillä keinoilla mitä sinulla on käytettävissäsi. Ja erityisesti kuuntelemalla. Näinhän jokainen toimii ja samoin toimitaan myös jokaisessa yrityksessä, eikö?

Avoimissa, keskustelevissa ja kokeilujen kautta oppivissa yrityksissä kaikki kuuntelevat ja oppivat kaikilta.

Useimmiten edellisen kaltaiset yritykset ovat niitä, joiden kasvuvauhti on kaikkein kovin.

Toinen ääripää on sulkeutuneet yritykset, joissa ei keskustella, ei tueta työntekijöiden jatkuvaa oppimista, eikä kuunnella niitä, joilla on yrityksen tarvitsemaa tietoa ja osaamista.

Sulkeutuneissa yrityksissä jokainen yrittää tehdä itsensä tarpeelliseksi tai omasta mielestään korvaamattomaksi panttaamalla tietoa ja tekemällä mitä tahansa, millä saavat itsensä näyttämään kiireisiltä ja tärkeiltä. Sillä ei ole väliä, onko se tekeminen yrityksen kannalta järkevää vai ei. Omaa osaamista ei opeteta muille.

Sulkeutuneissa yrityksissä sinua ei opeteta, auteta tekemään uusia asioita, eikä kuunnella.

Todennäköisemmin joku tarjoutuu tekemään työn puolestasi, osoittaakseen oman erinomaisuutensa ja sitä kautta turvatakseen oman tarpeellisuutensa.

Kyseisiä yrityksiä leimaa yleensä kuuntelun puute. Uusia ideoitasi ei kuunnella, vaan ne koetaan lähinnä uhkana ja saat useimmiten kieltävän tai toistuvasti lykkäävän vastauksen, jota perustellaan parhaiten tilanteeseen sopivalla tavalla.

Suljetut yritykset käyttävät huomattavasti muita vähemmän resursseja henkilöstön koulutukseen.

Sama pätee koulutuksen tukemiseen. Yksi ilmentymä on myös se, että koulutukselle asetetaan kohtuuttomia vaatimuksia. Mikäli esimerkiksi lyhyistä, muutaman päivän koulutuksistakin vaaditaan kirjallinen sopimus kurssin korvaamisesta, jos henkilö irtisanoutuu tietyn ajan kuluessa kurssin käymisestä, pitäisi hälytyskellojen soida kovaa.

Olet varmasti nähnyt piirustuksen, jossa neliön muotoisilla renkailla varustettua kärryä vetävä henkilö ei kuuntele vierestä huikkaavaa henkilöä, joka tarjoaa pyöreitä renkaita kärryjen vetämistä helpottamaan.

Henkilö ei kuuntele, koska on liian kiireinen vetämään kärryä neliön muotoisilla renkailla.

Hauska piirustus, mutta valitettavan totta liian monessa yrityksessä. Kiire on loistava tekosyy olla kuuntelematta ja ylläpitää tarpeellisen henkilön roolia. Piirustus ei kerro mitä pyörää tarjonnut henkilö seuraavaksi teki. Todennäköisesti jatkoi matkaa ja tarjosi sitä seuraavalle kärryn vetäjälle.

Mitä luulet, miten kävi sen kärrynvetäjän yritykselle, joka pysähtyi kuuntelemaan ja oppimaan?

Jos tunnistat yrityksesi ja haluat muuttaa suuntaa, voi vuokrajohtaja olla hyvä apu korjata suunta. Kasvattamosta saat apua muutostilanteisiin ja yrityksesi kääntämiseen kasvupolulle.

#kasvattamo #vuokrajohtaja #digijohtaja #muutos #kokeilukulttuuri #innovaatio #idea #markkinointi #viestintä

Lue lisää kirjoituksiamme.